De ultieme gids voor een vakantie aan de Ardèche

15 mei 2024
De ultieme gids voor een vakantie aan de Ardèche

Van glijbanen en kastelen tot wijngaarden en natuurwonderen. Maak je klaar voor een reis langs de highlights van RCN la Bastide en Ardèche. 

Welkom op onze camping aan de oevers van de bekende rivier Ardèche! Dicht bij de beroemde Pont d’Arc vind je RCN la Bastide en Ardèche, een camping omringd door rivieren, kastelen, verscholen grotten, rotspartijen en gezellige dorpjes. Een prachtige locatie om te overnachten. Vier jij jouw vakantie hier? Dan weet je dat dit gegarandeerd een avontuur wordt om nooit te vergeten.


Nog geen vakantie geboekt?  Een verblijf op RCN la Bastide en Ardèche is óók te boeken met de Summer Sale!

Spetterende avonturen op de camping

Stel je voor: je zit met je tenen in het zand aan de oever van de Ardèche, doet je zonnebril op en kijkt aan de ene kant uit op een bijzondere brug en aan de andere kant op het heuvelachtige landschap. Klink als een droom, toch? Maar wacht, dit is alleen een stukje van de camping. De waterpret houdt niet op, er is meer! RCN la Bastide en Ardèche heeft maar liefst twee zwembaden: een groot verwarmd zwembad met twee glijbanen en een kinderbad.

 

Waterpret in de zomer kan natuurlijk niet missen, maar bij deze camping aan de Ardèche stoppen de avonturen niet bij het zwembad. Zin in een potje jeu-de-boules, of ben je meer het poolbiljart-type? Hier kan het allemaal. En daarnaast staat het recreatieteam klaar om jong en oud te vermaken met een scala aan activiteiten en avondshows.

 

 

Verblijven in de nieuwste accommodaties

Passiflore is een van de nieuwste aanwinsten op RCN la Bastide en Ardèche. Deze luxe XXL, vrijstaande mobil home biedt plek aan 6 personen en ligt op een mooie locatie met zicht over de camping. Drie slaapkamers, twee royale badkamers, airconditioning voor de warme zomerdagen en een veranda waar je zowel kan afkoelen in de schaduw als zonnen op een ligbed.

 

En voor degenen met een zwak voor nieuwigheid, maar die toch ook op zoek zijn naar iets unieks: glamping in Safaritent Cocotier! Deze safaritent, geschikt voor vier personen, is ook een van de nieuwste accommodaties op de camping. Dankzij het hoge puntdak en de rechte muren voelt de safaritent heerlijk ruim aan. De overdekte veranda maakt het plaatje helemaal compleet.  

 

Wil je graag op de mooiste plek van de camping verblijven? Dan is Mobil home Pommier met rivierzicht een goede keuze! Deze modern ingerichte, vrijstaande mobil home biedt niet alleen uitzicht op de rivier, maar ook een ruime plek compleet met een eigen tuintje en parkeerplek.

 

Nog niet helemaal wat je zoekt? Bekijk het hele aanbod aan accommodaties op RCN la Bastide en Ardèche en vind jouw perfecte verblijf.

 

 

Onvergetelijke uitstapjes

In de prachtige natuur van de Ardèche is een hoop te beleven voor alle leeftijden. Laat je inspireren en ontdek de uitstapjes in de omgeving, waaronder deze drie tips:

 

  • Kanoën onder de Pont d’Arc: Vaar onder de Pont d’Arc, een natuurwonder dat je gezien moet hebben. Bewonder dit natuurlijk fenomeen met je eigen ogen terwijl je je een weg baant door de stromingen van de Ardèche.
  • Middeleeuwse kastelen: Vlakbij RCN la Bastide en Ardèche vind je Château des Roure. Een prachtig kasteel uit de 14e eeuw met adembenemende uitzicht op de omgeving vanaf de kasteelmuren. Of Château de Saint-Montan, een kasteel uit de 12e eeuw met kleine steegjes en trappen die je door het schilderachtige dorp leiden.
  • Wijnproeven in de Ardèche: Wat is een bezoek aan Frankrijk zonder een vleugje wijn? Ontdek en proef de Ardèchoise wijnen in nabijgelegen wijngaarden en proeverijen zoals Château de la Selve en Domaine de Bournet.

 

Op RCN la Bastide en Ardèche maak je herinneringen die nog voor héél lang mee zullen gaan! Ontdek meer over deze Franse camping en boek jouw vakantie aan de Ardèche.